De badkamer moet een gezellig en rustig plekje in huis zijn. Goed nadenken over de aankleding is dus de boodschap! Het is een erg vochtige omgeving en daar is niet elk materiaal even goed tegen bestand. Een stijlvolle tegel is dat wel. Met een leuke badkamertegel tover je jouw badkamer zo om tot je favoriete plekje in huis. Maar hoe vind je nu de perfecte tegel voor jouw interieur?

Populair en trendy

Badkamertegels zijn al jaren erg populair en daar zijn goede redenen voor. Het is een duurzaam materiaal dat jaren en jaren meegaat. Ze zijn daarbovenop erg onderhoudsvriendelijk, krasbestendig, vochtbestendig en niet vlekgevoelig. Dat klinkt goed, nietwaar?

Een tegel geeft een ruimte meteen een erg warme en unieke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en formaten. Wil jij een industriële look voor je badkamer? Of toch eerder een luxueuze? Het kan allemaal. Welke uitstraling je ook wenst voor je badkamer, je vindt er gegarandeerd een passende tegel voor. Denk aan tegels met beton-, marmer- of houtlook, in felle of pastelkleuren, met of zonder print. Je treft het allemaal aan in het ruime assortiment van Tegelhuys.

Een formaat voor iedere badkamer

Ook over het formaat en de vorm van je badkamertegel moet je goed nadenken. Ga je voor vierkanten of rechthoekige tegels? Een grote badkamertegel of kleine mozaïektegels? Dat kies je allemaal zelf naargelang de uitstraling die jij voor je badkamer voor ogen hebt.

Kleine tegels, zoals mozaïek, geven enorm veel mogelijkheden in kleine ruimtes. Vaak is slijpen niet nodig, waardoor je badkamer er netter en strakker uitziet. Bij het voegen zal je wel meer werk hebben. Grote badkamertegels doen je badkamer er dan weer ruimer uitzien. Je hebt minder voegwerk, waardoor de kans op doorlating van water kleiner is. Het is wel een pak moeilijker werken rond buizen en andere obstakels. Je zal meer slijp- en snijwerk hebben, wat soms een onverzorgde indruk kan nalaten. Ga jij voor grote of kleine tegels, of toch een perfecte combinatie van de twee? Wat je ook kiest, onze plaatsingsdienst komt de tegels graag voor je plaatsen. Zo ben je zeker van een vlotte en kwalitatieve service en ervaren professionals die aan de slag gaan met het grootste oog voor detail en afwerking.

Aan de slag met kleur

De kleur die je voor je tegels kiest, heeft veel invloed op de look en feel van je badkamer. Ga je voor donkere tegels? Dan kan je een gezellige sfeer creëren, maar loop je het risico dat je badkamer kleiner oogt. Lichte tegels maken de ruimte dan weer groter en geven je een open feeling. Je kan ook combineren: lichte tegels voor de muren en donkere voor de vloer. Die laatste bezorgen je minder onderhoud en zorgen ervoor dat je vuil op de grond minder snel ziet liggen.

Je kan ook spelen met licht door verschillende tinten van dezelfde kleur naast elkaar te gebruiken. Het geeft een persoonlijke en unieke touch aan je badkamer. Zie jij een leuk patroontje wel zitten? Dan kan je voor een tegel met bloemen- of geometrische print kiezen. Een andere optie is om vrolijke motiefjes met mozaïek te creëren. Dat zorgt voor een subtielere indruk en tijdloos effect.

Belangrijke materiaalkeuze

En dan rest er je nog de materiaalkeuze. Die heeft natuurlijk invloed op de prijs. Hoe ambachtelijker de tegel gemaakt wordt, hoe duurder die is. De meest voorkomende badkamertegels zijn keramische tegels, mozaïektegels, natuursteen en porcellanato. We zetten de belangrijkste eigenschappen van elk materiaal even voor je op een rijtje.

Keramische tegels staan bekend om hun stevigheid. Ze zijn volledig uit eenzelfde soort klei opgebouwd, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Je vindt ze in elke kleur en uitvoering die je je maar kan bedenken. Ze zijn iets duurder dan geglazuurde tegels.

De mozaïektegel is de klassieker der badkamertegels. Zelfs de Romeinen gebruikten mozaïek in hun badhuizen. Het voordeel is dat ze erg klein zijn en er enorm veel verschillende kleuren in bestaan. Dat maakt het gemakkelijk om mooie kleurnuances of een leuk patroon aan te brengen. Het materiaal verdraagt vocht goed en is dan ook uitermate geschikt in de douche. Mozaïek geeft je badkamer een frisse en sfeervolle uitstraling.

Natuursteen heeft een unieke kleur en print en laat je letterlijk baden in een luxueuze sfeer. In tegenstelling tot de vorige materialen heb je hier wel regelmatig een grondig onderhoud nodig om zo lang mogelijk van je natuurstenen badkamer te kunnen genieten.

Porcellanato is een zeer duurzaam materiaal. Het is een erg sterke en waterbestendige tegel, waar je niet snel krassen op zal zien. Omdat het zo’n hard materiaal is, is het ook wel erg moeilijk om te snijden. Deze tegel wordt vooral op de vloer gebruikt.

 

Zoals je ziet, zijn er eindeloze mogelijkheden voor jouw badkamertegels. Je hebt dus een moeilijke keuze voor de boeg. Kom zeker langs in onze toonzaal om onze verschillende tegels te bekijken en stalen mee te nemen. Ook voor persoonlijk advies kan je steeds bij ons terecht. Je wilt toch vloer- en wandtegels die goed bij elkaar passen, niet?

Deel dit met je vrienden